Donmuş eti 5 dakikada çözdüren taktik! 2 tencere arasına böyle sıkıştırın

Hemen kullanmayacağınız pek çok ürünü dondurucuya atmayı ve onları kullanacağınız güne kadar sağlıklı şekilde saklamayı tercih ediyor olabilirsiniz. Peki ama dondurduğunuz ürünleri çözdürmek için ne yapıyorsunuz?

Günümüzde en sık kullanılan dondurulmuş gıdaların başında et ürünleri geliyor. Özellikle acil durumda eti çözdürmek son derece pratik olmalı. Yüksek sıcaklıklar, dondurulmuş etin dokusunu, tadını ve aromasını değiştirebilir. Peki bu hatayı yapmadan, et 5 dakikada nasıl çözülür?

ADIM ADIM ET ÇÖZDÜREN YÖNTEM

Eti dondurucudan çıkardıktan sonra tek isteğimiz hızlıca çözülmesi olabilir. Bunun için tekrar kapatılabilen plastik dondurucu poşetine koymak daha pratik olacaktır. Alüminyum folyoyu düşünmeyin, bu pek sağlıklı bir tercih olmayacaktır.

Eti çıkardıktan sonra boş bir tencereyi, kapağı aşağı bakacak şekilde mutfak lavabosunun üzerine yerleştirmelisiniz. Şimdi ikinci aşamaya geçebilirsiniz.

Bu aşamada et torbasını tabana yerleştirin ve onun üzerine de sıcak su dolu ikinci bir tencere daha koyun. İkinci tencereden gelen basınç ve ısıyla etiniz 5 dakika içinde çözülebilir. Hepsi bu kadar!

DİKKAT!

Elinizde sadece bir tencere varsa da sorun değil. Bir alternatif daha var. Etiniz zaten küçük parçalara ayrılmışsa, parçaları tekrar kapatılabilen bir poşete koyup sıcak suyla dolu bir tencereye koymalısınız. 10 dakika sonra etinizin tamamen çözüldüğünü göreceksiniz.