Iğdır Süt Üreticilerinden Tepki

Iğdır’da Süt Üreticileri Ulusal Süt Konseyi Fiyatlarını İstiyor

Iğdır’da süt üreticileri, mandıracılara düşük fiyatlarla süt satmak zorunda kaldıklarını belirterek Ulusal Süt Konseyi’nin belirlediği fiyatlara göre alım yapılmasını istiyor.

Mandıracıların tekelinde artan maliyetlerle mücadele eden süt üreticileri, sütlerini ucuz fiyatlara satmak zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar. Süt üreticileri, mandıraların sütleri ucuza alıp kendi ürünlerini yüksek fiyatlarla satmalarına tepki gösteriyor. Tuzluca’da bir hayvan çiftliğine sahip olan Sait Öner, “Ulusal Süt Konseyi tarafından belirlenen fiyatlar vardı ve bu fiyatlar doğrultusunda hareket etmeleri gerekiyor. Ancak mandıralar, bize verilen fiyatların altında süt alıyorlar. Bu durumu defalarca yetkililere bildirdik ancak henüz bir sonuç alamadık. Iğdır’daki 3 süt fabrikası da sütleri düşük fiyatlarla alıyor. Bizim talebimiz, Ulusal Süt Konseyi’nin belirlediği fiyatlara göre süt alınmasıdır” şeklinde konuştu.

Süt alımının düşük fiyatlarla gerçekleşmesine karşı çıkan Öner, mandıraların zarar ettikleri gerekçesiyle zam yapmadıklarını iddia ediyor. Ancak yaptığı hesaplamalara göre mandıralar, sütleri ucuza alıp vatandaşa pahalı ürün satıyor. Öner, “Bize zarar ettiklerini söylüyorlar ama durum öyle değil. Kaliteli sütten elde edilen bir kilo peynirin maliyeti 75 liradır ve bu peyniri 100 liradan satabiliyorlar. Mandıralar, kendi belirledikleri fiyatlarla süt alıp kar etmekteler. Biz üreticiler olarak bu duruma karşı çıkıyor ve haksızlığa uğradığımızı düşünüyoruz. Bu nedenle Ulusal Süt Konseyi’nin fiyatlarının uygulanmasını talep ediyoruz” dedi.

Üç süt fabrikasının tekelinde olan Iğdır’da süt üreticilerinin sorunlarını dile getiren Öner, önlem alınmasını ve denetimlerin artırılmasını istiyor. Süt, süt ürünleri ve et fiyatlarının denetim altında tutulmasını talep eden Öner, mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.

Related Posts

Artan meyve fiyatları meyveyi taneyle aldırıyor, onu bulmak da zor oluyor: Parasını bulan meyveyi bulamıyor

Yurttaşlar yükselen enflasyonla birlikte artan meyve fiyatlarına karşı çözüm ararken, bazı marketlerde de taneyle meyve satıldığı görülüyor. Bir markette beş tane erik 24 liraya, 5 tane kiraz 10,5 liraya, 5 tane kayısı da 10 lira 39 kuruşa bulunuyor. Halden ulaşılan kirazın ise geçen sene kilosu 65 liraya satılırken, bu yıl kilosu 500 lirayı buluyor.

Araç sahipleri dikkat: MTV ikinci taksit ödemesi başladı

2025 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksit ödeme dönemi 1 Temmuz itibarıyla başladı. Araç sahipleri, 31 Temmuz 2025’e kadar ödemelerini e-Devlet, Dijital Vergi Dairesi, bankalar, PTT ve vergi daireleri aracılığıyla yapabilecek.

Türk tekstil devi iflas etti

İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, Türkiye’nin önde gelen tekstil üreticilerinden Zümrüt Tekstil için iflas kararı verdi.

KKM bakiyesi 15,2 milyar dolara geriledi

KKM bakiyesi 15,2 milyar dolara geriledi

ABD’ye 132,9 milyon dolarlık hububat, bakliyat, yağlı tohum ihraç edildi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) üyeleri, yılın ilk 5 ayında Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) 132,9 milyon dolarlık hububat ihracatı gerçekleştirdi.

Bakan Işıkhan’dan emekli maaşı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan “Emekli memurlarımızın maaş ve ikramiyelerinde ciddi iyileştirmeler sağladık” dedi.