Türksat 6A uydusu 21 Nisan’da hizmete alınacak

Türksat 6A Uydusu 21 Nisanda Hizmete Alınıyor

Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 21 Nisan Pazartesi günü hizmete açılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun Türksat’ın hizmet verdiği kapsama alanını genişleterek Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya’yı da içine alacak şekilde genişleyeceğini ve böylece uydunun hizmet verdiği kişi sayısının 3,5 milyardan 5 milyara çıkacağını belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türksat 6A uydusu için düzenlenecek olan törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat’ın uydu serüveninin Türksat 1B, 1C, 2A gibi uydularla başladığını ve Türksat 6A’nın yaklaşık 20 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade etti.

Uraloğlu, Türksat’ın yerli ürün üretme konusundaki çalışmalarının sonucunda Türksat 6A’yı en yüksek yerlilik oranıyla ürettiklerini söyledi. Bakan Uraloğlu ayrıca Türksat’ın 3A, 4A, 4B, 5A ve 5B gibi haberleşme uyduları ile faaliyetlerine devam ettiğini ve Türksat 6A’nın en az 15 yıl boyunca hizmet vereceğini ekledi.

Yerli Üretimle Türksat’ın Kapsama Alanı Genişliyor

Bakan Uraloğlu, Türksat’ın kapsama alanının Türksat 6A ile Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi yeni coğrafyalara genişleyeceğini ve toplamda 5 milyar kişiye ulaşacaklarını belirtti.

21 Nisan Pazartesi günü hizmete girecek olan Türksat 6A, Türksat’ın kapsama alanını genişleterek daha fazla insanın iletişimine katkı sağlayacak. Bu gelişme, Türksat’ın yerli üretim ve teknoloji alanındaki başarısını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Related Posts

Grok hakkında erişim engeli kararı

Grok hakkında erişim engeli kararı

Bağırsaklarımızda gizli: Sonsuz kimyasallarla savaşıyor

Cambridge Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, insan bağırsağında bulunan belirli bakteri türlerinin, toksik ve “sonsuz kimyasallar” olarak bilinen PFAS’ları emerek zararlı etkilerini azaltabileceğini ortaya koydu.

Donmuş geçmişten gelen tehdit! Buzullar eriyor, sırlar açığa çıkıyor

Küresel ısınma, dünyayı yalnızca deniz seviyesindeki yükselmelerle değil, aynı zamanda binlerce yıl öncesine ait antik tehlikelerle de karşı karşıya bırakıyor. Buzulların hızla erimesi, bilim insanlarını hem heyecanlandıran hem de endişelendiren …

Yapay zeka çağında haberciliğin geleceği mümkün mü? Düşüşler ve yükselişler

Similarweb’in son raporu, dijital haber yayıncılığının yapay zeka çağında karşı karşıya olduğu çetin sınavı gözler önüne serdi. Rapora göre, yapay zekaya dayalı arama sonuçları ve kullanıcıların doğrudan yapay zeka platformlarından haber edinme …

Çin elde ettiği Dünya ve Ay görüntülerini paylaştı

Çin Ulusal Uzay Ajansı (CNSA), “Tienvın-2” asteroit keşif aracıyla elde edilen Dünya’ya ve Ay’a ait görüntüleri yayınladı.

Spotify’ın Haftalık Keşif bölümüne yeni özelleştirme seçeneği

Spotify’ın kullanıcılarına sunduğu Haftalık Keşif bölümüne artık farklı müzik türleri için buton eklendi.