Asya’da savunma şirketi hisselerinde artış

Hindistan ve Pakistan Arasındaki Jeopolitik Gerilimlerin Yarattığı Küresel Riskler

Hindistan ve Pakistan arasındaki jeopolitik gerginliklerin artması, küresel çapta jeopolitik risklerin yükselmesine neden olmaktadır. Hindistan, 22 Nisan’da Pahalgam bölgesinde gerçekleşen ve 26 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına karşılık olarak 6 Mayıs’ta Pakistan toprakları ile Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir bölgesine füze saldırıları düzenlemişti.

Hint ordusu, 9 hedefe yönelik başarılı bir şekilde saldırı gerçekleştirdiğini açıklarken, Islamabad yönetimi ise saldırılarda 26 kişinin hayatını kaybettiğini ve 46 kişinin yaralandığını duyurmuştu. Pakistan ordusu, Hindistan’ın saldırısı sırasında 5 savaş uçağını düşürdüğünü iddia etmişti fakat Yeni Delhi yönetimi bu iddiayı yalanlamıştı.

Pakistan’ın sınır ötesi saldırılarında Cammu Keşmir’de 12 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf ise gerilimin artmasının nükleer bir savaşa yol açabileceği uyarısında bulunmuştu.

Artan gerilim, Asya’daki savunma ve havacılık şirketlerinin hisselerinde yükselişe neden olmuştu. Savunma sanayi şirketlerinin borsalardaki performansları incelendiğinde Güney Koreli şirketler Hanwha Aerospace ve HLB Co’nun yatırımcısına kazanç sağladığı görülmüştü.

Jeopolitik risklerin artmasıyla Asya’daki savunma sanayi şirketlerinin savunma harcamalarına daha fazla odaklanması beklenirken, ABD ve Avrupa merkezli şirketlerin hisse fiyatlarına ise henüz yansımamıştı. ABD merkezli şirketler L3 Harris Technologies ve Lockheed Martin’in hisselerinde artış yaşanırken, diğer şirketlerin hisselerinde ise değer kayıpları yaşanmıştı.

Genel olarak, Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilimin küresel çapta jeopolitik riskleri artırdığı ve savunma sanayi şirketlerinin hisselerinde dalgalanmalara yol açtığı görülmekteydi.

Related Posts

Erdoğan’a kötü haber: Asgari ücretli artık araba alamıyor!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında asgari ücretlinin alım gücüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, göreve geldiklerinde dönemle bugün arasında mazot fiyatları üzerinden kıyaslama yaparken ‘asgari ücretlinin arabasının mazotunu daha rahat aldığını’ iddia etti. Ancak geçen süre zarfında asgari ücretli için araba almak hayal oldu.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı belli oldu: Motosikletler otomobili geçti

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı belli oldu: Motosikletler otomobili geçti

Altının gramı ne kadar oldu?

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 4 bin 301 liradan işlem görüyor. Dün ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,5 artışla 4 bin 303 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne ise düşüşle başlamasının ardından saat 09.35 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,1 azalışla 4 bin 301 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 7 bin 120 liradan, Cumhuriyet altını 28 bin 340 liradan satılıyor.

Avrupa’da saatlik iş gücü maliyeti ilk çeyrekte yükseldi

Avrupa Birliği’nde (AB) saatlik iş gücü maliyeti, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,1 arttı.

Kayısıdan bölge halkına beklenen haber geldi, fiyatlar belli oldu

Türkiye’nin bereketli topraklarından olan Hatay’da kış ve ilkbahar aylarında etkili olan zirai don bir çok ürüne zarar vermişti. Zirai dondan etkilenmeyen ve havası, toprak yapısıyla çok sayıda ürünün yetiştiği Arsuz ilçesinde de kayısı hasadı …

e-Devlet hesabınızı hemen kontrol edin! Farkında olmadan paranız birikmiş olabilir

Günümüzde, pek çok sigortalı çalışan maaşlarından otomatik olarak kesilen BES katkı payları sayesinde, yıllar içinde birikmiş tutarlara sahip olabiliyor. Çoğu çalışan, yeni işyerlerine başladıklarında bu sisteme dahil olduklarından habersiz ve bu sebeple maaşlarından yapılan kesintileri fark etmiyor. Bu durum, zamanla önemli meblağların birikmesine neden olabiliyor. Peki, bu birikimlerin farkına nasıl varılır? İşte e-Devlet üzerinden bu paraları kolayca sorgulamanın yolu.