Balgamı kökünden kazıp atan o tarif! Ardı arkası kesilmeyen öksürükleri kesiyor

Havaların soğuması ve günlerin kısılmasıyla birlikte grip, soğuk algınlığı vb. hastalıklar da sıklıkla görülüyor. Hastalık belirtilerin biri olan öksürük de sinir bozucu olabilir. Ancak rahatsız edici öksürük semptomlarını hafifletmek için başvurabileceğiniz birçok doğal çözüm vardır. İşte öksürük için genellikle en etkili rahatlamayı sağlayabilen bitki çayları.

Meyan Kökü Çayı

Meyan kökü geleneksel Çin tıbbında yüzyıllardır sıklıkla kullanılmaktadır. Yalnızca bu bitkiden 300’den fazla flavonoid ve bitki bileşiği izole edilmiştir.

Bu bileşikler güçlü antimikrobiyal ve antiviral faydalara dönüşerek öksürüğünüzün temel nedenini tedavi etmenize yardımcı olabilir.

Ayrıca meyan kökü, öksürürken spazm geçiren solunum sistemi kaslarını gevşetmeye yardımcı olduğundan öksürük tedavisinde çok yararlı olabilecek antispazmodik etkilere sahiptir.

Ayrıca meyan kökü “iltihaplı veya susuz kalmış dokuları nemlendirmeye ve yumuşatmaya yardımcı olan kaygan, sümüksü bir madde olan müsilaj açısından yüksektir. Bitkilerden elde edilen müsilaj kuru öksürüğün hafifletilmesine yardımcı olabilir.

Yeşil çay

Meyan kökü gibi, yeşil çay da antiinflamatuar güçlere ve antibakteriyel faydalara sahip biyoaktif bitki bileşikleriyle doludur.

Bazı araştırmalar yeşil çayın özellikle öksürük semptomlarına yardımcı olduğunu da buldu. 2015 yılında yapılan bir araştırma, yeşil çayla gargara yapmanın ses kısıklığı semptomlarını gidermediğini, ancak kalp ameliyatı geçiren hastalarda öksürük semptomlarının sıklığını azalttığını keşfetti.

Papatya çayı

Papatya çayı genellikle uykuyu ve rahatlamayı teşvik eder ancak öksürüğe de yardımcı olabilir.

Bunun nedeni, papatya bileşiklerinin enfeksiyon ve iltihapla mücadele özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Papatya çayı vücudunuzun öksürüğünüze neden olan hastalıkla savaşmasına yardımcı olur.

Hatmi Kökü Çayı

Hatmi kökü çayı müsilaj (bitkilerde bulunan yapışkan madde) özelliklerinden dolayı öksürük semptomları için mükemmel bir bitkisel seçenektir.

Uzmanlar, kuru, tahriş olmuş öksürükler için hatmi gibi bitkileri tavsiye ediyor. Araştırmalar hatmi kökünün, özellikle iltihaplı doku için rahatlatıcı ve öksürük için iyileştirici faydalar sunduğunu göstermiştir.

Zencefil çayı

Zencefil, kuru öksürükler için birebir bitkidir. Özellikle peş peşe gelen balgamlı öksürükler için iyi bir balgam söktürücü görevi görür.

Bu özelliği sayesinde mukusun inceltilmesine ve vücudun onu akciğerlerden atmasına yardımcı olur.

Ballı Herhangi Bir Çay

Bu doğal tatlandırıcıyla yapılan çay öksürük semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. 2018’de çocuklarda yapılan bir araştırmaya göre, bal öksürük süresini azaltabilir.

Ayrıca bal, öksürüğe neden olan hastalığınızın temel nedenini ortadan kaldırmaya yardımcı olabilecek antiviral ve antimikrobiyal bitki bileşikleriyle doludur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir