“HealthTürkiye” platformuna üye olmayan kurumlar sağlık turizminden yararlanamayacak

Sağlık Turizminde Türkiye’nin Önemi

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 1,5 milyon sağlık turisti Türkiye’yi tercih etti. Ünver’in açıklamasına göre, Türkiye sağlık turizminde ilk 5 ülke arasında yer alıyor.

Sağlık turizmi farklı alanları kapsar. Medikal turizm, termal turizm, engelli turizmi, yaşlılık turizmi ve sağlıklı yaşam turizmi bunlar arasındadır. Medikal turizmde dünya genelinde 100 milyar dolarlık bir değer oluşurken, termal turizmde bu rakam 98 milyar dolar, sağlıklı yaşam turizminde ise 1,2 trilyon doları bulmuş durumdadır.

Ünver, “2024 yılında turizm geliri 60 milyar dolardı. Bir turistin ülkeye bıraktığı para yaklaşık 1000 dolardı. Sağlık turizminde ise 1,5 milyon turistle 3 milyar dolar gelir elde ediliyor.” sözlerini kullanmıştır.

Dezenformasyona Karşı Özel Ekip Kuruldu

Ünver, bazen sağlık turizmiyle ilgili yanlış bilgilerin yayıldığına değinerek, bu durumla mücadele etmek için USHAŞ bünyesinde özel bir ekibin kurulduğunu belirtti. Pandemi sürecinde Türkiye’nin sağlık alanında başarılı bir yönetim sergilediğini vurgulayan Ünver, Türkiye’nin sağlık hizmet kalitesinin dünya çapında fark edildiğini ifade etti.

145 ülkeden hastaların Türkiye’yi organ nakli, göz ameliyatları, onkoloji, tüp bebek, obezite cerrahisi ve diş tedavileri gibi konularda tercih ettiğini belirten Ünver, sağlık turisti başına gelirin 2 bin dolar civarında olduğunu dile getirdi. Behlül Ünver’e göre, gelirin 3-4 bin dolara çıkarılması ve turist sayısının artırılmasıyla yıllık 20 milyar dolar gelir hedefine ulaşılabileceğini bildirdi.

“HealthTürkiye Üyeliği Zorunlu Hale Getirildi”

HealthTürkiye platformunun amacının kayıt dışı faaliyetleri engellemek ve güvenilir hizmet sunumunu sağlamak olduğunu söyleyen Ünver, platform üzerinden 12 ülkenin vatandaşlarının Türkiye’ye gelirken kurumları takip edebildiğini belirtti. Bu sayede ‘merdiven altı’ faaliyetlerle mücadelede farkındalık oluşturulduğunu ifade etti.

İngiltere’deki sağlık sistemine yönelik sorunlar nedeniyle Türkiye’ye olan talebin arttığına dikkat çeken Ünver, insanların yalnızca tedavi amaçlı değil, estetik, sağlıklı yaşam ve turizm amaçlı da Türkiye’yi tercih ettiğini söyledi.

Ünver, sağlık turizmi hizmeti sunan tüm kurumlar için HealthTürkiye platformuna üyeliğin zorunlu hale getirildiğini ve 26 Eylül’den itibaren kayıtlı olmayan kurumların sağlık turizmi faaliyeti yürütemeyeceğini belirtti. USHAŞ Plus isimli yeni bir portalın da yakında devreye alınacağını belirten Ünver, bu platformun yerli ürünlerin yurt dışına tanıtımını ve satışını sağlayacağını, ayrıca ilaç teminiyle ilgili dijital bir otomasyon sistemi kurulacağını açıkladı. Ünver, USHAŞ’ın uluslararası alanda garantörlük görevini üstlendiğini ve sağlık hizmeti sunan kurumlara destek verdiklerini sözlerine ekledi.

Related Posts

Bakanlık yeni liste yayınladı: Milyonlarca insana sucuk, köfte diye neler yedirdikleri açıklandı

Bakanlık yeni liste yayınladı: Milyonlarca insana sucuk, köfte diye neler yedirdikleri açıklandı

Şifalı olduğu sanılan ‘acı su’ için uzmanından tüketim uyarısı

Trabzon’da halk arasında ‘şifalı su’ olarak bilinen ve ağzı yakan tadıyla dikkat çeken mineralli su kaynaklarına ilgi büyük. Ancak uzmanlar, analiz yapılmadan tüketilen bu suların sağlık açısından ciddi riskler taşıyabileceği konusunda uyarıyor.

Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Varisin, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Emir Cantürk, özellikle kadınlarda sık görülen bu hastalığın ilerlemeden tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.

Yatakta asla yüz üstü yatmayın: İşte nedeni

Gece boyunca nasıl uyuduğunuz dinlenme kalitenizi değil, tüm vücut sağlığınızı etkileyebilir. Uzmanlara göre bazı uyku pozisyonları, omurgayı zorlarken nefes almayı da güçleştiriyor. Özellikle yüzüstü yatmak, pek çok riski beraberinde getiriyor. İşte nedeni…

Prof. Dr. Adnan Kara: Osseoıntegrasyon sayesinde amputasyon hastalarında doğal yürüyüş mümkün

Prof. Dr. Adnan Kara: Osseoıntegrasyon sayesinde amputasyon hastalarında doğal yürüyüş mümkün

Öksürük sesinden üretti: Ne işe yaradığı gündem oldu

Hitit Üniversitesi’nde farklı alanlardan uzmanların işbirliğiyle geliştirilen yazılım, KOAH, astım, bronşit, üst solunum yolu hastalıkları, zatürre, reflü gibi hastalıklar ile sağlıklı öksürüğü yüzde 91 başarı oranıyla tespit edebiliyor. Hitit Üniversitesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emre Demir, “Projenin üçüncü aşamasında, cep telefonuyla kaydedilecek öksürük sesiyle kişinin kendisine doğrudan solunum yolu tanısı koyacağı bir mobil uygulama geliştirmek istiyoruz” dedi.