Ofis masalarında klozetten daha fazla bakteri var!

Ofis Masalarında Klozete Göre Daha Fazla Bakteri Var

İSTANBUL (İGFA) – Çalışma alanlarının düzenli olarak dezenfekte edilmesi gerektiğini vurgulayan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Dilek Leyla Mamçu, ofis masalarında bulunan bakteri miktarının oldukça yüksek olduğunu belirtiyor.

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre, ortalama bir ofis masasında her 6,45 santimetrekare başına 5 bin 15 bakteri bulunmaktadır. Bu rakam, ortalama bir klozetten 400 kat daha fazladır. Dr. Dilek Leyla Mamçu, çalışma alanlarının temizliğinin önemine dikkat çekerek, temizlik konusunda önerilerde bulunmaktadır.

Çalışma ortamlarının temiz ve düzenli tutulmasının çalışanların verimliliğini artırdığını ve bulaşıcı hastalıkları önlediğini belirten Dr. Dilek Leyla Mamçu, mikroorganizmaların kolayca yayılmasını engellemenin önemini vurgulamaktadır. Bu nedenle, ofis malzemelerinin düzenli olarak temizlenip dezenfekte edilmesi gerekmektedir.

Çalışma Alanınızı Dezenfekte Edin

Sağlıklı ofis alışkanlıkları oluşturmanın temel adımlarından biri de çalışma alanını düzenli olarak temizlemektir. Dr. Dilek Leyla Mamçu, çalışma ortamının temizliği için şu önerilerde bulunmaktadır:

  • Günün başında çalışma alanınızı dezenfekte edin ve tüm yüzeyleri silin.
  • Dezenfektanın yüzeyde en az 3-5 dakika kalarak etkili olmasını sağlayın.
  • Kişisel eşyalarınızı da düzenli olarak dezenfekte edin.
  • Her gün masanızı temizleyin ve gereksiz eşyaları kaldırın.

Kolayca Ulaşılabilen Alanları Temizleyin

Günlük olarak kullanılan kahve fincanı, telefon alıcıları ve tuş takımları gibi sık dokunulan yüzeyleri düzenli olarak temizleyin. Ayrıca, zımba, bant dağıtıcı ve makas gibi öğeleri de dezenfekte edin. Ellerinizi düzenli olarak yıkayarak mikroplardan korunabilirsiniz.

Related Posts

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

“HealthTürkiye” platformuna üye olmayan kurumlar sağlık turizminden yararlanamayacak

Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ (USHAŞ) Genel Müdürü Behlül Ünver, sağlık hizmeti sunan tüm kurumlar için HealthTürkiye platformuna üyeliğin zorunlu hale getirildiğini, 26 Eylül’den itibaren platforma kayıtlı olmayan kurumların sağlık turizmi faaliyeti yürütemeyeceğini bildirdi. USHAŞ Genel Müdürü Ünver: “Platform üzerinden 12 ülkenin vatandaşları Türkiye’ye gelirken kurumları takip edebiliyor. Bu sayede ‘merdiven altı’ olarak tabir edilen faaliyetlerle mücadelede farkındalık oluşturuluyor” açıklamasında bulundu.

Bakanlık yeni liste yayınladı: Milyonlarca insana sucuk, köfte diye neler yedirdikleri açıklandı

Bakanlık yeni liste yayınladı: Milyonlarca insana sucuk, köfte diye neler yedirdikleri açıklandı

Şifalı olduğu sanılan ‘acı su’ için uzmanından tüketim uyarısı

Trabzon’da halk arasında ‘şifalı su’ olarak bilinen ve ağzı yakan tadıyla dikkat çeken mineralli su kaynaklarına ilgi büyük. Ancak uzmanlar, analiz yapılmadan tüketilen bu suların sağlık açısından ciddi riskler taşıyabileceği konusunda uyarıyor.

Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Varisin, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Emir Cantürk, özellikle kadınlarda sık görülen bu hastalığın ilerlemeden tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.

Yatakta asla yüz üstü yatmayın: İşte nedeni

Gece boyunca nasıl uyuduğunuz dinlenme kalitenizi değil, tüm vücut sağlığınızı etkileyebilir. Uzmanlara göre bazı uyku pozisyonları, omurgayı zorlarken nefes almayı da güçleştiriyor. Özellikle yüzüstü yatmak, pek çok riski beraberinde getiriyor. İşte nedeni…