“Sessizliği Kırmak: Kadınları İyileşme Sürecinde Güçlendirmek”

Kadınların Bağımlılıkla Mücadelesine Destek Forumu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen forum, kadınların bağımlılıkla mücadelede karşılaştıkları zorlukları ele aldı ve çözüm yollarını uluslararası kamuoyuyla paylaştı.

New York Türkevi’nde gerçekleşen etkinlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin New York Başkonsolosu Büyükelçi Muhittin Ahmet Yazal, Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Ceylan, SESRIC Eğitim ve Teknik İş Birliği Direktörü Dr. Atilla Karaman ve alanında uzman isimler konuşmacı olarak yer aldı. Ayrıca bağımlılıkla mücadelede öne çıkan uzmanlar da forumda görüşlerini paylaştı.

Kadınlar Tedaviye Ulaşmada Zorluklarla Karşılaşabilir

Forumun odak noktalarından biri olan “Sessizliği Kırmak: Kadınları İyileşme Sürecinde Güçlendirmek” konulu yan etkinlik, bu yılki CSW69 kapsamında düzenlendi. Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Ceylan, bağımlılık tedavisinde kadınlara özel yaklaşımlar ve uluslararası politika önerileri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ceylan, kadınlarda bağımlılıkla mücadelede yaşanan hassas noktalara dikkat çekerek, kadınların tedaviye erişmede toplumdan dışlanabileceğini vurguladı. Aynı zamanda BM’de yapılan oturumlar aracılığıyla uluslararası alanda Yeşilay’ın çalışmalarını tanıttığını ve farkındalık yaratma çabalarını sürdürdüğünü belirtti.

Uluslararası İş Birlikleri ve Tedavi Modelleri

Ceylan, Yeşilay’ın dünyada hem önleyici hem de rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetleri sunan tek sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayarak, diğer ülkelere örnek olacak başarılı modeller geliştirdiklerini belirtti.

Forumda bağımlılıkla mücadelede kadınlara özel tedavi modelleri geliştirme amacıyla oluşturulan WFAR programı ve Yeşilay’ın bağımlılıktan kurtuluş sürecinde sunduğu YEDAM modeli hakkında bilgi verildi. Ayrıca farklı ülkelerden kadın sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan iş birlikleriyle uluslararası bağımlılıkla mücadele güçlendirildi.

Kadınların bağımlılıkla mücadelesine destek olmak adına düzenlenen etkinliklerle Yeşilay, küresel düzeyde toplumsal farkındalığı artırmaya ve uluslararası iş birliklerini güçlendirmeye devam edecek.

Related Posts

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

“HealthTürkiye” platformuna üye olmayan kurumlar sağlık turizminden yararlanamayacak

Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ (USHAŞ) Genel Müdürü Behlül Ünver, sağlık hizmeti sunan tüm kurumlar için HealthTürkiye platformuna üyeliğin zorunlu hale getirildiğini, 26 Eylül’den itibaren platforma kayıtlı olmayan kurumların sağlık turizmi faaliyeti yürütemeyeceğini bildirdi. USHAŞ Genel Müdürü Ünver: “Platform üzerinden 12 ülkenin vatandaşları Türkiye’ye gelirken kurumları takip edebiliyor. Bu sayede ‘merdiven altı’ olarak tabir edilen faaliyetlerle mücadelede farkındalık oluşturuluyor” açıklamasında bulundu.

Bakanlık yeni liste yayınladı: Milyonlarca insana sucuk, köfte diye neler yedirdikleri açıklandı

Bakanlık yeni liste yayınladı: Milyonlarca insana sucuk, köfte diye neler yedirdikleri açıklandı

Şifalı olduğu sanılan ‘acı su’ için uzmanından tüketim uyarısı

Trabzon’da halk arasında ‘şifalı su’ olarak bilinen ve ağzı yakan tadıyla dikkat çeken mineralli su kaynaklarına ilgi büyük. Ancak uzmanlar, analiz yapılmadan tüketilen bu suların sağlık açısından ciddi riskler taşıyabileceği konusunda uyarıyor.

Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Varisin, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Emir Cantürk, özellikle kadınlarda sık görülen bu hastalığın ilerlemeden tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.

Yatakta asla yüz üstü yatmayın: İşte nedeni

Gece boyunca nasıl uyuduğunuz dinlenme kalitenizi değil, tüm vücut sağlığınızı etkileyebilir. Uzmanlara göre bazı uyku pozisyonları, omurgayı zorlarken nefes almayı da güçleştiriyor. Özellikle yüzüstü yatmak, pek çok riski beraberinde getiriyor. İşte nedeni…