İŞKUR verileri açıkladı: En çok personel aranan meslekler belli oldu

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 2025 yılı Nisan ayına ilişkin istihdam ve açık iş verilerini kamuoyuna duyurdu. Yayımlanan rapora göre, sadece Nisan ayında 122 bin 271 kişi İŞKUR aracılığıyla çalışmaya başladı. Bu kişilerin 78 bin 579’u erkek, 43 bin 692’si ise kadın.

Turizm ve otelcilik sektöründe talep en yüksek

Verilere göre, 2025 yılının Ocak-Nisan döneminde en fazla işe alım:

  • Turizm ve Otelcilik Elemanı,
  • Özel Güvenlik Görevlisi (Silahsız),
  • Reyon Görevlisi

alanlarında gerçekleşti. Bu meslekler, ülke genelinde en çok ihtiyaç duyulan meslekler olarak belirlendi.

Sanayi sektörü istihdamda lider konumunda

Sektörel açıdan değerlendirildiğinde, en çok istihdamın gerçekleştiği sektör imalat sanayi oldu. Özellikle üretim odaklı şirketlerin kalifiye işgücü talebinin devam ettiği gözlendi.

210 binden fazla açık iş pozisyonu bulunuyor

Nisan ayında işverenlerden 210 bin 116 açık iş pozisyonu talep edildi. Yılın ilk dört ayında ise bu sayı 743 bin 951’e yükseldi. Açık iş pozisyonlarının büyük çoğunluğu özel sektörden geldi.

En fazla açık iş pozisyonu şu meslek gruplarında görüldü:

  • Özel Güvenlik Görevlisi (Silahsız),
  • Turizm ve Otelcilik Elemanı,
  • Reyon Görevlisi

Related Posts

ABD Başkanı Trump, Fed Başkanı Powell’ı eleştirdi: ‘Hiçbir fikri olmayan bir aptal’

ABD Başkanı Trump, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika faizini sabit tutmasının ardından Fed Başkanı Powell’a yönelik ‘hiçbir fikri olmayan bir aptal’ ifadesini kullandı.

Dünyanın en mutlu 20 şehri açıklandı: Türkiye yine şaşırtmadı

‘Mutlu Şehir Endeksi’nde, şehirlerin yönetişim, sivil katılım, ekonomi, sağlık, çevre ve ulaşım gibi alanlardaki performanslarının değerlendirildiği bildirildi. Endekse göre; Kopenhag kültür, yönetişim ve ekonomik faaliyetlerin canlı bir merkezi …

Uluslararası uzmanlardan AB’nin Rus enerjisi kararına kritik bakış:

Avrupa Komisyonu’nun iddialı yeni stratejisi, 2027 yılına kadar kıtaya yapılan karlı Rus doğalgaz satışlarını sona erdirmeyi, gaz şirketlerini Moskova ile olan sözleşmelerini feshetmeye zorlamayı ve Rus petrolüne ve nükleer yakıtına olan …

Yabancıdan 1,2 milyar dolarlık satış

Yurt dışında yerleşik kişiler geçen hafta 173,6 milyon dolarlık hisse senedi alırken, 1,16 milyar dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ve 30,8 milyon dolarlık ÖST sattı.

Asya’da savunma şirketi hisselerinde artış

Hindistan ile Pakistan arasında artan gerilim Asya’daki savunma ve havacılık şirketlerinin hisselerine olumlu yansırken, konuya ilişkin haber akışı hisselerin yönü üzerinde etkili oluyor.

TÜRMOB’tan hükümete çağrı: Kayıt dışı ekonomi denetimle değil, reformla azalır!

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin sadece saha denetimleriyle başarıya ulaşamayacağını vurgulayarak yapısal reform ve dijital altyapı çağrısı yaptı. Kartaloğlu, vergi aflarının kayıt dışılığı körüklediğini ve kalıcı çözüm için bütüncül bir yaklaşım gerektiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir